Rocky Roads van Chocoladeletters

Rocky Roads van Chocoladeletters
Een aantal collega’s op mijn werk vonden de melkchocoladeletter niet zo lekker. Nou met overgebleven chocoladeletters kan ik wel wat. Het werden “rocky roads”, ik had het ooit eerder gemaakt, toen candybars met pure chocolade, de melkchocolade reageerde heel anders. Gelukkig waren ze wel lekker, te horen aan alle positieve geluiden op het werk!

Ingrediƫnten: 175 gram biscuits, 75 gram marshmallows, 500 gram melk chocolade, 200 gram boter, 4 eetlepels stroop,

Verkruimel 175 gram tarwebiscuitjes fijn (koekkruimels en wat grotere stukken). Doe dit in een kom en doe er 75 gram (wat kleiner gesneden) marshmallows bij. Meng dit goed met de koekkruimels. Smelt au-bain marie 500 gram melkchocolade, 200 gram boter en 4 eetlepels stroop. Blijf tijdens het smelten goed roeren. Als de chocolade gesmolten is roer je 2/3 van de gesmolten chocolade over de koekkruimels en marshmallow-mengsel. Roer met een spatel de chocolade goed rondom de koekkruimels en marshmallows. Schep dit mengsel in een met bakpapier bekleedde brownieblik. Giet het laatste beetje gesmolten chocolade erover en probeer de bovenkant wat gladder te krijgen. Laat de chocolade wat afkoelen. Dek het brownieblik af met aluminiumfolie en zet het voor minstens 2 uur in de koelkast, liever langer. Snij in kleinere stukjes. Smul ze.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaatWeekdeals (468x60)