Candybar

Candybar

Candybar

Deze week was er bij Vitaya een aflevering van Nigella Express op tv met daarin ‘The Rocky Road Crunch Bars“, een simpel en erg lekker recept van Nigella Lawson. Eens uit proberen in eigen keuken. In plaats van de Golden Syrup heb ik gekozen voor gewone stroop, deze had ik nog in huis, en Golden Syrup is hier trouwens niet makkelijk verkrijgbaar.

Ingrediƫnten: 225 gram tarwebiscuits, 100 gram marshmellows, 300 gram pure chocolade, 125 gram boter, 3 eetlepels stroop,

Verkruimel 225 gram tarwebiscuitjes fijn (koekkruimels en wat grotere stukken). Doe dit in een kom en doe er 100 gram mini marshmellows bij, ik had normale roze en witte mashmellows, deze heb ik met een keukenschaar kleiner geknipt. Meng dit goed met de koekkruimels.

Smelt au-bain marie 300 gram pure chocolade, 125 gram boter en 3 eetlepels stroop. Roer dit goed terwijl je het smelt. Als de chocolade gesmolten is roer je 2/3 van de gesmolten chocolade over de koekkruimels en marshmellow mengsel. Roer met een spatel de chocolade goed rondom de koekkruimels en marshmellows.

Schep dit mengsel in een met bakpapier bekleedde brownieblik. Giet het laatste beetje gesmolten chocolade erover en probeer de bovenkant wat gladder te krijgen. Dek het brownieblik af met aluminiumfolie en zet het voor minstens 2 uur in de koelkast, liever langer… maar probeer er maar eens van af te blijven! Snij het daarna in kleinere stukjes en geniet!

0
(85 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

5 thoughts on “Candybar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top