Bitterkoekjes

Bitterkoekjes
In Duitsland had ik een zakje amandelmeel gekocht om uiteraard de mooiste taarten mee te bakken. Van het taarten bakken is niets van gekomen dus in plaats van dat heb ik er bitterkoekjes van gemaakt. De citroensuiker komt overigens ook uit Duitsland.

Ingrediënten: 200 gram amandelmeel, 400 gram suiker, 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel maïzena, 1 zakje citroensuiker (10 gram), 2 eiwitten,

Aantal koekjes: 35

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng 200 gram amandelmeel met 200 gram suiker, 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel maïzena en 10 gram citroensuiker. Mix 2 eiwitten tot schuim en voeg er geleidelijk 200 gram suiker aan toe. Meng daarna geleidelijk het amandelmengsel door de eiwitten. Bedek een bakplaat met bakpapier. Maak met een lepel bolletjes van het amandeldeeg en leg deze op de bakplaat. Druk de bolletjes een beetje in. Doe de bakplaat laag in de oven. Bak de bitterkoekjes in ongeveer 20 minuten bruin. Laat de bitterkoekjes goed afkoelen. Smul ze!

Resultaat: De verhouding tussen het natte gedeelte, de eiwitten, en het droge gedeelte, amandelmeel en suiker, is niet helemaal goed of de suiker was niet fijn genoeg. Het werd niet een schuimige massa maar een droog deeg. Ik kon er wel koekjes van maken zoals je ziet op de foto, deze koekjes hebben veel weg van Italiaanse biscotti, knapperige amandelkoekjes met een vleugje citroen. Ze zijn in ieder geval erg lekker!


1 reactie op “Bitterkoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat