Bitterkoekjes

Bitterkoekjes

Bitterkoekjes

In Duitsland had ik een zakje amandelmeel gekocht om uiteraard de mooiste taarten mee te bakken. Van het taarten bakken is niets van gekomen dus in plaats van dat heb ik er bitterkoekjes van gemaakt. De citroensuiker komt overigens ook uit Duitsland.

Ingrediënten: 200 gram amandelmeel, 400 gram suiker, 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel maïzena, 1 zakje citroensuiker (10 gram), 2 eiwitten,

Aantal koekjes: 35

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng 200 gram amandelmeel met 200 gram suiker, 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel maïzena en 10 gram citroensuiker. Mix 2 eiwitten tot schuim en voeg er geleidelijk 200 gram suiker aan toe. Meng daarna geleidelijk het amandelmengsel door de eiwitten. Bedek een bakplaat met bakpapier. Maak met een lepel bolletjes van het amandeldeeg en leg deze op de bakplaat. Druk de bolletjes een beetje in. Doe de bakplaat laag in de oven. Bak de bitterkoekjes in ongeveer 20 minuten bruin. Laat de bitterkoekjes goed afkoelen. Smul ze!

Resultaat: De verhouding tussen het natte gedeelte, de eiwitten, en het droge gedeelte, amandelmeel en suiker, is niet helemaal goed of de suiker was niet fijn genoeg. Het werd niet een schuimige massa maar een droog deeg. Ik kon er wel koekjes van maken zoals je ziet op de foto, deze koekjes hebben veel weg van Italiaanse biscotti, knapperige amandelkoekjes met een vleugje citroen. Ze zijn in ieder geval erg lekker!

0
(34 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Bitterkoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top