Varkenshaas in Bladerdeeg met Champignonroomsaus

Varkenshaas in Bladerdeeg met Champignonroomsaus
Ingrediënten: 1 varkenshaas, zout, peper, 1 ui, 1 teentje knoflook, 250 gram champignons, 4 plakjes bladerdeeg, curry, kookroom,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat 4 plakjes bladerdeeg ontdooien. Snij de varkenshaas door midden. Bestrooi met zout en peper. Bak de varkenshaas in hete boter rondom bruin. Haal de varkenshaas uit de pan en laat het afkoelen. Bak in de achtergebleven boter 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak mee tot de champignons zacht zijn.

Maak 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar vast, doe dit ook voor de overgebleven plakjes bladerdeeg. Schep een klein beetje champignons op de bladerdeeg. Smeer de varkenshaas licht in met wat curry en leg dit op de champignons. Schep op de varkenshaas nog wat champignons. Vouw het bladerdeeg dicht. Leg de pakketjes op een ovenplaat, bekleed met bakpapier, en zet de ovenplaat in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten.

Maak van de overgebleven champignons de saus. Laat de champignons-ui mengsel op een laag vuur staan. Voeg een scheutje kookroom toe. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de varkenshaas in bladerdeeg met de champignonroomsaus, in roomboter gebakken aardappelschijfjes en een salade. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat