Flammekueche

Flammekueche
Ingrediënten: 150 gram plakjes ontbijtspek, 4 sjalotjes, pizzadeeg, 1 klein bakje hüttenkäse, geraspte kaas,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 150 gram plakjes ontbijtspek knapperig in een hete pan. Schep uit de pan als het knapperig. Bak in het achtergebleven vet 4 gesnipperde sjalotjes. Leg het pizzadeeg op de bakplaat. Besmeer met hüttenkäse en vervolgens met de plakjes ontbijtspek en sjalotjes. Bestrooi met geraspte kaas. Zet de bakplaat ongeveer 20 minuten in de oven. Eet smakelijk!


6 reacties op “Flammekueche

  1. Hoi, klinkt lekker, maar…
    Dat heet eigenlijk “Flammkuchen” (Duits) of “Flammekueche” (Dialekt).

    Flammenkeuche betekent zoiets als vurige hoest, wat niet bepaald smakelijk klinkt :P

    Het wordt het lekkerst wanneer je zelf een deeg maakt, en dit zo dun mogelijk uitrolt. (moet dun zijn en na het bakken heerlijk knapperig)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat