Flammekueche

Flammekueche

Ingrediënten: 150 gram plakjes ontbijtspek, 4 sjalotjes, pizzadeeg, 1 klein bakje hüttenkäse, geraspte kaas,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 150 gram plakjes ontbijtspek knapperig in een hete pan. Schep uit de pan als het knapperig. Bak in het achtergebleven vet 4 gesnipperde sjalotjes. Leg het pizzadeeg op de bakplaat. Besmeer met hüttenkäse en vervolgens met de plakjes ontbijtspek en sjalotjes. Bestrooi met geraspte kaas. Zet de bakplaat ongeveer 20 minuten in de oven. Eet smakelijk!


6 reacties op “Flammekueche

  1. Hoi, klinkt lekker, maar…
    Dat heet eigenlijk “Flammkuchen” (Duits) of “Flammekueche” (Dialekt).

    Flammenkeuche betekent zoiets als vurige hoest, wat niet bepaald smakelijk klinkt 😛

    Het wordt het lekkerst wanneer je zelf een deeg maakt, en dit zo dun mogelijk uitrolt. (moet dun zijn en na het bakken heerlijk knapperig)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel