Kip Kerrie met Rijst

Kip Kerrie met Rijst
Ingrediënten: rijst, 1 kipfilet, zout, bloem, kerriepoeder, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 3 bosuien, 400 ml kokosmelk, peper,

Aantal personen: 2

Kook de rijst volgens de aanwijzing van de verpakking. Snij 1 kipfilet in blokjes, bestrooi met zout, bloem en kerriepoeder. Bak de kipfilet bruin in hete olie. Schep de kipfilet als het bruin is uit de pan. Bak in de achtergebleven olie 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat kerriepoeder naar smaak. Roerbak tot de ui zacht is. Voeg 1 in reepjes gesneden rode paprika toe en roerbak 5 minuten mee. Voeg vervolgens 3 in ringen gesneden bosuien en de gebakken kipfiletblokjes toe. Bak kort mee. Voeg 400 ml kokosmelk toe en breng dit aan de kook. Laat de saus indikken. Breng op smaak met wat zout en peper. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat