Kip Kerrie met Rijst

Kip Kerrie met Rijst
Ingrediënten: rijst, 1 kipfilet, zout, bloem, kerriepoeder, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 3 bosuien, 400 ml kokosmelk, peper,

Aantal personen: 2

Kook de rijst volgens de aanwijzing van de verpakking. Snij 1 kipfilet in blokjes, bestrooi met zout, bloem en kerriepoeder. Bak de kipfilet bruin in hete olie. Schep de kipfilet als het bruin is uit de pan. Bak in de achtergebleven olie 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat kerriepoeder naar smaak. Roerbak tot de ui zacht is. Voeg 1 in reepjes gesneden rode paprika toe en roerbak 5 minuten mee. Voeg vervolgens 3 in ringen gesneden bosuien en de gebakken kipfiletblokjes toe. Bak kort mee. Voeg 400 ml kokosmelk toe en breng dit aan de kook. Laat de saus indikken. Breng op smaak met wat zout en peper. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel