Portugees Gestoofd Rundvlees

Portugees Gestoofd Rundvlees
Ingrediënten: 1 kilo riblappen, zout, peper, 4 eetlepels rode wijnazijn, 2 flinke uien, 3 teentjes knoflook, paprikapoeder, 100 ml rode wijn, 1 blik tomaatblokjes, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 laurierblaadjes,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 120 graden (hetelucht). Snij 1 kilo riblappen in grote blokjes, bestrooi met zout en peper. Bak de blokjes riblap bruin in hete boter. Schep het uit de pan en houd het apart. Voeg wat extra boter toe en laat 4 eetlepels rode wijnazijn verdampen. Voeg 2 in ringen gesneden uien toe en laat de uien zacht worden. Voeg vervolgens 3 fijngehakte teentjes knoflook toe en paprikapoeder naar smaak. Laat de uien in 15 minuten bruin kleuren. Voeg 100 ml rode wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes, 1 eetlepel tomatenpuree en 2 laurierblaadjes toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat extra water toe zodat het rundvlees onderstaat. Doe de deksel op de pan en zet de pan ongeveer 2 uur in de voorverwarmde oven. Lekker met friet en een salade. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel