Indische Hachee

Indische Hachee
Ingrediƫnten: 600 gram riblappen, zout, peper, 600 gram uien, 4 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 theelepel ketoembar, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 1 eetlepel bloem, 2 eetlepels azijn, 6 eetlepels ketjap manis, 400 ml bouillon, 1 laurierblaadje,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 160 graden. Snij 600 gram riblappen in grote dobbelstenen. Bestrooi met zout en peper. Bak het vlees in porties bruin in hete boter. Schep het uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 600 gram gesnipperde uien met 4 fijngehakte teentjes knoflook en 2 theelepels sambal. Bak tot de uien zacht zijn. Kruid de uien met 1 theelepel ketoembar en 1 eetlepel kerriepoeder. Doe het vlees terug in de pan. Voeg 1 eetlepel donkere basterdsuiker en 1 eetlepel bloem toe en roer goed door. Voeg vervolgens 2 eetlepels azijn, 6 eetlepels ketjap manis en 400 ml bouillon toe. Breng het geheel kort aan de kook. Doe er een laurierblaadje bij en zet de pan met de deksel er op ongeveer 2 uur in de voorverwarmde oven. Zet de pan eventueel nog zonder deksel 10 minuten op het vuur om de saus in te dikken. Serveer de Indische hachee met rijst. Eet smakelijk!


2 reacties op “Indische Hachee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat