Indische Hachee

Indische Hachee

Ingrediënten: 600 gram riblappen, zout, peper, 600 gram uien, 4 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 theelepel ketoembar, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 1 eetlepel bloem, 2 eetlepels azijn, 6 eetlepels ketjap manis, 400 ml bouillon, 1 laurierblaadje,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 160 graden. Snij 600 gram riblappen in grote dobbelstenen. Bestrooi met zout en peper. Bak het vlees in porties bruin in hete boter. Schep het uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 600 gram gesnipperde uien met 4 fijngehakte teentjes knoflook en 2 theelepels sambal. Bak tot de uien zacht zijn. Kruid de uien met 1 theelepel ketoembar en 1 eetlepel kerriepoeder. Doe het vlees terug in de pan. Voeg 1 eetlepel donkere basterdsuiker en 1 eetlepel bloem toe en roer goed door. Voeg vervolgens 2 eetlepels azijn, 6 eetlepels ketjap manis en 400 ml bouillon toe. Breng het geheel kort aan de kook. Doe er een laurierblaadje bij en zet de pan met de deksel er op ongeveer 2 uur in de voorverwarmde oven. Zet de pan eventueel nog zonder deksel 10 minuten op het vuur om de saus in te dikken. Serveer de Indische hachee met rijst. Eet smakelijk!


2 reacties op “Indische Hachee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel