Pizza Calzone met Spinazie

Pizza Calzone met Spinazie
Ingrediënten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, tijm, 300 gram spinazie, zout, peper, nootmuskaat, 250 gram ricotta, 3 zongedroogde tomaten, 50 gram geraspte kaas, 1 ei, kant-en-klaar pizzadeeg,

Aantal personen: 2

Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Schep het uit de pan en houd het apart. Verwarm opnieuw olie in een pan. Bak 1 gesnipperde ui met wat tijm tot de ui zacht is. Voeg vervolgens beetje bij beetje 300 gram spinazie toe en roerbak tot alles geslonken is. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de dobbelsteentjes ontbijtspek door de spinazie. Laat het spinaziemengsel afkoelen.

Meng ondertussen 250 gram ricotta met 3 fijngehakte zongedroogde tomaten, 50 gram geraspte kaas en 1 ei. Schep dit mengsel door het spinaziemengsel als dit voldoende is afgekoeld is.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het pizzadeeg uit en snij dit in 2 stukken. Schep op beide stukken het spinaziemengel en vouw het deeg over de spinazie heen. Zet de ‘Pizza Calzone’s op een ovenplaat en zet deze ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel