Tiramisu Bonbons

Tiramisu Bonbons

Ingrediënten: 8 lange vingers, 7 eetlepels koffielikeur, 100 ml slagroom, 75 gram suiker, 2 eigelen, 250 gram mascarpone, 300 gram chocolade,

Doe 8 lange vingers in een lage schaal en besprenkel ze met 7 eetlepels koffielikeur. Prak na een paar minuten de lange vingers met een vork tot kleine stukjes. Klop 100 ml slagroom stijf met 1 eetlepel suiker. Zet het apart. Mix 2 eigelen met de rest van de suiker tot je een bijna wit geheel hebt. Voeg dan lepel voor lepel 250 gram mascarpone toe en mix het goed door. Spatel daarna de slagroom en de lange vingers door het geheel. Doe dit in een lage schaal en zet de schaal ongeveer 2 uur in de diepvries. Daarna maak je met een meloenbolletjesschepper bolletjes van de ‘tiramisu’. Leg dit op een bord bekleed met bakpapier en zet het nog eens een uur in de diepvries. Smelt 300 gram pure chocolade en haal de bolletjes ‘tiramisu’ een voor een door de chocolade. Leg de bolletjes op een bord bekleed met bakpapier en laat de chocolade hard worden. Let er op dat de chocolade niet te warm is als je gaat doorhalen, en doe het in etappes. De tiramisu-bolletjes zijn namelijk snel zacht. Zet eventueel nog in de koelkast of diepvriezer. De Tiramisu BonBons zijn goed te bewaren in de koelkast of vriezer.


2 reacties op “Tiramisu Bonbons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel