Zoetzure Rode Kool

Zoetzure Rode Kool
Dit recept is voor 2 personen, als je bijvoorbeeld 4 eters hebt dan verdubbel je de ingrediënten.

Ingrediënten: 1 rode ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel komijnpoeder, 1/2 rode kool, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 2 eetlepels balsamico azijn, peper,

Bak in de hete olie 1 fijngesnipperde rode ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, zout en 1 theelepel djinten (komijnpoeder). Bak de rode ui tot het zacht is geworden. Voeg dan 1/2 in reepjes gesneden rode kool toe en roerbak dit mee. Laat het dan op een lager vuur onder afentoe omschudden ongeveer 15 minuten bakken. Voeg dan 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 2 eetlepels balsamico azijn en peper (naar smaak) toe en warm het allemaal nog een minuut of 5 goed door. De zoetzure rode kool is lekker met gebakken aardappelbolletjes en bv een schnitzel. Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>