Appeltaart

Appeltaart

Appeltaart

Ingrediënten: 100 gram boter, 250 gram suiker, 2 eieren, 1 zakje vanillesuiker, zout, 2 theelepels bakpoeder, 10 ml melk, 100 gram bloem, 5 appels,

Mix 100 gram boter met 250 suiker tot een wat smeuïg geheel. Voeg een voor een 2 eieren toe en mix dit tot een lichtgeel geheel. Dan voeg je 1 zakje vanillesuiker, 1 snuf zout, 2 theelepels bakpoeder, 10 ml melk en 100 gram bloem toe. Mix dit dan tot een mooi, luchtig en glad beslag. Dit kan wel even duren. Schil 5 appels (ik had Breaburn appels), snij ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dunne plakjes. Spatel de appelschijfjes door het beslag. Vet een bakvorm in en doe het appelbeslag in de bakvorm. Zet de vorm voor ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden (hetelucht). Laat de appeltaart afkoelen voor je hem uit de bakvorm haalt (iets afgekoeld gaat namelijk makkelijker uit de vorm, helaas was ik te snel). De appeltaart is erg lekker als je hem lauwwarm eet. Smul ze!

0
(19 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

0 thoughts on “Appeltaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top