Zelfgemaakte Ovenfrietjes

Zelfgemaakte Ovenfrietjes
Eens een keer wat anders dan de ovenfrietjes uit de diepvries.

Ingrediënten: 1 kilo vastkokende aardappels, 2 blokjes runderbouillon, 2 eetlepels olie,

Voor zijn drietjes hadden we 1 kilo vastkokende aardappels nodig (achteraf bleken de vastkokende aardappels nog erg kruimig te zijn…) Schil de aardappels en snij er frieten van. Ik was even in het bezit van een ouderwetse frietensnijder, dus dat was makkelijk. Maak van 2 runderbouillonblokjes een flinke pan bouillon. Als de bouillon kookt kunnen de frieten erbij. Dit kook je ongeveer 5 minuten mee, de aardappels moeten niet te zacht worden. Giet de aardappels af en laat ze iets afkoelen. Doe ze dan in een plastic zak waar je 2 eetlepels olie in hebt gedaan en schud de zak, zodat de olie overal komt. Vet een bakplaat lichtjes in met wat boter en doe de frietjes erop. Nu kan het in de voorverwarmde oven op 220 graden voor ongeveer 15 tot 20 minuten. Op je bord kan je er zout op doen, maar bv ook paprikapoeder, cajunkruiden etc etc…. Dit is de slanke versie van de patat! De frieten smaken natuurlijk uitstekend met een kipburger en sla.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel