Bieslook Mayonaise

Bieslook Mayonaise

Bij zelfgemaakte frietjes die vandaag op het menu staan hoort ook zelf gemaakte mayonaise, dit is een bieslook variant.

Ingrediënten: 1 ei, 1 eetlepel mosterd, 150 ml olie, zout, witte peper, bieslook, 2 eetlepels natuurazijn,

Doe in een keukenmachine 1 eidooier, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel olie (ik had dieet-olie van Becel). Mix dit voor ongeveer 20 seconde. Ga er nu beetje bij beetje 150 ml olie erbij gieten terwijl de machine draait. Daarna breng je het op smaak met zout en witte peper en doe je 5 of 6 sprietjes fijngesneden bieslook bij. Zet de keukenmachine weer aan en giet er dan nog 2 eetlepels natuurazijn bij. Nu is de mayo klaar en kan het in een mooi kommetje geschept worden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel