Mayonaise

mayonaise

Met de nieuwste aanwinst, de Magimix hebben we mayonaise gemaakt, zoals in het bijgeleverde boekje stond, alleen had ik iets te weinig olie, en geen witte peper in huis… maar het is wel gelukt.

Ingrediënten: 1 ei, 1 eetlepel mosterd, olie, zout, peper, 1 eetlepel azijn,

Doe in de kleinste kom 1 eidooier. Voeg 1 eetlepel mosterd en een klein beetje olie toe. Zet de machine dan 20 seconden aan om dit goed door elkaar te mengen, giet langzaam 150 ml olie bij. Als laatste voeg je er een beetje zout, een beetje peper en 1 eetlepel azijn bij. Laat de machine nog even laten draaien en de mayonaise klaar! Dit is genoeg voor 2 of 3 personen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel