Mayonaise

mayonaise
Met de nieuwste aanwinst, de Magimix hebben we mayonaise gemaakt, zoals in het bijgeleverde boekje stond, alleen had ik iets te weinig olie, en geen witte peper in huis… maar het is wel gelukt.

Ingrediënten: 1 ei, 1 eetlepel mosterd, olie, zout, peper, 1 eetlepel azijn,

Doe in de kleinste kom 1 eidooier. Voeg 1 eetlepel mosterd en een klein beetje olie toe. Zet de machine dan 20 seconden aan om dit goed door elkaar te mengen, giet langzaam 150 ml olie bij. Als laatste voeg je er een beetje zout, een beetje peper en 1 eetlepel azijn bij. Laat de machine nog even laten draaien en de mayonaise klaar! Dit is genoeg voor 2 of 3 personen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat