Andijvie uit de Oven

Andijvie uit de Oven

Andijvie uit de Oven

Ingrediënten: 2 kroppen andijvie, zout, 30 gram boter, 30 gram bloem, 250 ml magere melk, geraspte kaas, 100 gram blokjes ham,

Kook 2 in reepjes gesneden kroppen andijvie in water met wat zout. Maak een bechamelsaus van 30 gram boter en 30 gram bloem en ongeveer 250 ml magere melk. Je smelt de boter met de bloem, bak dit ongeveer 1 minuut en roer dan beetje bij beetje de melk er door totdat je een saus hebt met de gewenste dikte. Maak het af met een beetje geraspte kaas en laat dit al roerend smelten. Doe in een ingevette ovenschaal een laagje gekookte andijvie, 50 gram blokjes ham en giet de helft van de saus erover. Dan weer een laagje andijvie, 50 gram blokjes ham en dan de rest van de saus. Strooi er als laatste geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. Seveer bijvoorbeeld met aardappelbolletjes. Eet smakelijk.

0
(39 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top