Rode Thaise Curry met Sperziebonen, Doperwtjes en Aardappels

Rode Thaise Curry met Sperziebonen, Doperwtjes en Aardappels
Ingrediƫnten: 1 ui, Boemboe voor Thaise rode curry, 400 ml melk, 250 ml water, 125 ml kookroom, gemberpoeder, 1 blokje groentenbouillon, 500 gram aardappels, 150 gram doperwten, 1 blikje sperziebonen, basilicum,

Bak in hete olie 1 fijngesnipperde ui met wat gemberpoeder tot de ui zacht is. Voeg de Boemboe voor Thaise Rode Curry toe en roerbak dit 1 minuut mee. Voeg 400 ml melk, 250 ml water, 125 ml kookroom en een verkruimeld blokje groentenbouillon toe. Laat dit zachtjes aan de kook komen en laat het 5 minuten doorkoken. Voeg 500 gram geschilde en voorgekookte aardappels toe. Laat het even zachtjes koken. Voeg 150 gram diepvries doperwten en een klein blikje sperziebonen toe. Warm het geheel goed door. Serveer met rijst. Strooi er eventueel nog wat basilcum over het gerecht. Eet smakelijk!


1 reactie op “Rode Thaise Curry met Sperziebonen, Doperwtjes en Aardappels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat