Kip met Chorizo en Courgette met rijst

Kip met Chorizo en Courgette
Ingrediƫnten: 100 gram chorizo, 2 kipfilets, 500 ml kippenbouillon, 1 ui, 1 rode paprika, 2 stengels bleekselderij, 50 gram bloem, 1 courgette, stoneleeks, peterselie, 3 eetlepels cajunkruiden, rijst,

Bak 100 gram plakjes chorizo bruin in hete olie, en schep het daarna uit de pan. Dan bak je twee in stukken gesneden kipfilet goudbruin in de achtergebleven olie. Doe als de kip lichtbruin is 500 ml warme kippenbouillon erbij en laat het op een laag vuurtje verder sudderen. Verhit in een andere pan weer wat olie en bak hierin een fijngesneden ui. 1 in stukjes gesneden rode paprika en 3 stengels gesneden bleekselderij. Als de ui glazig is roer je er 50 gram bloem door en laat je het nog 3 minuten bakken. Roer daarna dit mengsel door de bouillon. Dan kan je de in plakjes gesneden courgettes, fijngesneden stoneleeks, de chorizo en een handje fijngesneden peterselie ook door bouillon doen met ongeveer 3 eetlepels cajunkruiden. Dit moet lekker op een laag vuur staan pruttelen terwijl je de witte rijst aan het koken bent.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat