Kip met Chorizo en Courgette met rijst

Kip

Kip met Chorizo en Courgette met rijst

Kip met Chorizo en Courgette

Ingrediƫnten: 100 gram chorizo, 2 kipfilets, 500 ml kippenbouillon, 1 ui, 1 rode paprika, 2 stengels bleekselderij, 50 gram bloem, 1 courgette, stoneleeks, peterselie, 3 eetlepels cajunkruiden, rijst,

Bak 100 gram plakjes chorizo bruin in hete olie, en schep het daarna uit de pan. Dan bak je twee in stukken gesneden kipfilet goudbruin in de achtergebleven olie. Doe als de kip lichtbruin is 500 ml warme kippenbouillon erbij en laat het op een laag vuurtje verder sudderen. Verhit in een andere pan weer wat olie en bak hierin een fijngesneden ui. 1 in stukjes gesneden rode paprika en 3 stengels gesneden bleekselderij. Als de ui glazig is roer je er 50 gram bloem door en laat je het nog 3 minuten bakken. Roer daarna dit mengsel door de bouillon. Dan kan je de in plakjes gesneden courgettes, fijngesneden stoneleeks, de chorizo en een handje fijngesneden peterselie ook door bouillon doen met ongeveer 3 eetlepels cajunkruiden. Dit moet lekker op een laag vuur staan pruttelen terwijl je de witte rijst aan het koken bent.

0
(41 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top