Chocoladepotjes

Chocoladepotjes
Ingrediënten: 300 ml koffieroom, 200 gram pure chocolade, 2 eieren, Amaretto, 20 gram boter,

Verwarm 300 ml koffieroom (of koffiemelk) tot het bijna kookt. Haal het dan van het vuur en laat het iets afkoelen (ongeveer 1 minuut) Daarna roer je er 200 gram pure chocolade door. Goed roeren tot het een egale massa wordt. Dan moeten er 2 eierdooiers door en een scheutje Amaretto. Daarna nog iets verder laten afkoelen en dan ongeveer 20 gram boter er door heen spatelen. Doe het daarna in kleine bakjes (of bv espressokopjes) Doe dit afgedekt met wat huishoudfolie voor zeker een half uur in de koelkast.


0 reacties op “Chocoladepotjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat