Chocoladepotjes

Chocoladepotjes

Ingrediënten: 300 ml koffieroom, 200 gram pure chocolade, 2 eieren, Amaretto, 20 gram boter,

Verwarm 300 ml koffieroom (of koffiemelk) tot het bijna kookt. Haal het dan van het vuur en laat het iets afkoelen (ongeveer 1 minuut) Daarna roer je er 200 gram pure chocolade door. Goed roeren tot het een egale massa wordt. Dan moeten er 2 eierdooiers door en een scheutje Amaretto. Daarna nog iets verder laten afkoelen en dan ongeveer 20 gram boter er door heen spatelen. Doe het daarna in kleine bakjes (of bv espressokopjes) Doe dit afgedekt met wat huishoudfolie voor zeker een half uur in de koelkast.


3 reacties op “Chocoladepotjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel