Pasta met Gorgonzola, Peer en Pecannoten

Pasta met Gorgonzola, Peer en Pecannoten

Pasta met Gorgonzola, Peer en Pecannoten

Ingrediƫnten: tagliatelle, 2 bosuien, 1 teentje knoflook, 250 ml slagroom, 1 glas witte wijn, 150 gram gorgonzola, 100 gram pecannoten, 2 peren, peper, peterselie,

Bak 2 fijngesneden bosuitjes in wat olie met 1 fijngehakt teentje knoflook knoflook ongeveer voor 3 minuten. Doe er dan 250 ml slagroom bij, een glas witte wijn en 150 gram stukjes gorgonzola. Laat de gorgonzola op een laag vuur smelten in de slagroom-witte wijn saus. Kook ondertussen de Tagliatelle gaar met wat zout in kokend water. Hak 100 gram pecannoten fijn, en schil 2 handperen en snijd ze in blokjes. Als de gorgonzola gesmolten is doe je er na smaak nog wat gemalen zwarte peper bij. Daarna doe je de tagliatelle er door. Zet het vuur uit en doe dan de gehakte pecannoten en de blokjes peer erbij. Even goed husselen en als laatste wat peterselie er over heen strooien (ps de peer haalt de machtige smaak van de gorgonzola weg, echte aanrader dus omdat er in te doen).

0
(138 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

0 thoughts on “Pasta met Gorgonzola, Peer en Pecannoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top