Cheese Scones

Cheese SconesIngrediënten: 200 gram zelfrijzend bakmeel, 125 geraspte kaas, 100 gram boter, zout, 100 ml water, 5 plakjes ham, 1 ei,

Meng 200 gram zelfrijzend bakmeel met 125 gram geraspte kaas en 100 gram boter (in kleine stukjes) en een beetje zout. Meng dit met een vork of met je handen tot een kruimelig deeg. Doe er dan 100 ml koud water bij (of iets meer of minder om een goed deeg te krijgen) en doe er 5 plakjes fijngesneden ham bij. Goed kneden tot je een soepel deeg krijgt. Daarna uitrollen en met bv een glas of koekvormjes er koeken van maken. Van de restanten deeg kneed je steeds opnieuw een bal en maak je vormpjes van. Leg dit op een beboterde ovenbakplaat. Klop een ei los en bestrijk de scones hiermee. Strooi over elke scone nog wat geraspte kaas. Dit moet ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden (hete lucht oven)

0
(19 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top