Vega: Risotto met Paddenstoelen en Kruidenroomkaas

Vega: Risotto met Paddenstoelen en Kruidenroomkaas

Eens in de zoveel tijd is risotto zo lekker om te maken en moeilijk hoeft het niet eens te zijn. Gewoon goed in de gaten houden, op tijd weer bouillon bij de risotto doen en goed proeven of de risotto gaar is.

Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 200 gram risottorijst, scheutje witte wijn, 1 liter groentenbouillon, 125 gram champignons, 200 gram gemengde paddenstoelen, 1 flinke eetlepel kruidenroomkaas,

Aantal personen: 3

Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm in hete boter tot de ui zacht is. Voeg 200 gram risottorijst toe. Bak kort mee zodat het een glans krijgt. Voeg een scheutje witte wijn toe. Laat de alcohol verdampen terwijl je roert. Voeg vervolgens geleidelijk 1 liter bouillon toe. (Ik doe steeds zo’n 250 ml per keer, roer even, laat het pruttelen en als de bouillon bijna is opgenomen gaat de volgende 250 ml erbij).

Bak ondertussen in een andere pan 125 gram in plakjes gesneden champignons en 200 gram gehakte gemengde paddenstoelen in hete boter tot alles gaar is. Proef of de risotto gaar is en roer de paddenstoelen er samen met 1 eetlepel kruidenroomkaas door. Laat de kruidenroomkaas smelten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel