Vega: Risotto met Paddenstoelen en Kruidenroomkaas

Vega: Risotto met Paddenstoelen en Kruidenroomkaas
Eens in de zoveel tijd is risotto zo lekker om te maken en moeilijk hoeft het niet eens te zijn. Gewoon goed in de gaten houden, op tijd weer bouillon bij de risotto doen en goed proeven of de risotto gaar is.

Ingredi├źnten: 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 200 gram risottorijst, scheutje witte wijn, 1 liter groentenbouillon, 125 gram champignons, 200 gram gemengde paddenstoelen, 1 flinke eetlepel kruidenroomkaas,

Aantal personen: 3

Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm in hete boter tot de ui zacht is. Voeg 200 gram risottorijst toe. Bak kort mee zodat het een glans krijgt. Voeg een scheutje witte wijn toe. Laat de alcohol verdampen terwijl je roert. Voeg vervolgens geleidelijk 1 liter bouillon toe. (Ik doe steeds zo’n 250 ml per keer, roer even, laat het pruttelen en als de bouillon bijna is opgenomen gaat de volgende 250 ml erbij).

Bak ondertussen in een andere pan 125 gram in plakjes gesneden champignons en 200 gram gehakte gemengde paddenstoelen in hete boter tot alles gaar is. Proef of de risotto gaar is en roer de paddenstoelen er samen met 1 eetlepel kruidenroomkaas door. Laat de kruidenroomkaas smelten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat