Oud Hollandse Cake & Koek van Koopmans

Oud Hollandse Cake & Koek van Koopmans
Heerlijk een extra dag vrij vandaag. Tijd om dan eindelijk eens het pak Koopmans Oud Hollandse cake & koek uit te proberen. Deze staat al even klaar, maar dan weer geen tijd en dan weer de ingrediënten vergeten mee te nemen. Maar voila. Dit is hem dan: nieuw van Koopmans de Oud Hollandse cake & koek.

Ingrediënten: 1 pak Koopmans Oud Hollandse Cake & Koek, 225 gram roomboter, 1 eetlepel water, 3 eieren,

ingredienten Oud Hollandse Cake & Koek van KoopmansVerwarm de oven voor op 160 graden. Zet het rooster iets onder het midden van de oven. Vet een cakevorm in en bestuif met bloem. Doe het zakje van de koekbodemmix met 75 gram roomboter en 1 eetlepel water. Meng met de mixer tot je koekkruimels hebt. Meng daarna met de hand verder tot je een goed samenhangend deeg hebt. Rol het deeg uit tot je een lap hebt van ongeveer 25 centimeter. Leg de deeglap in de ingevette cakevorm en druk het deeg plat. Maak vervolgens de cakemix. Mix 150 gram roomboter tot het zacht is. Voeg 3 eieren en de cakemix toe. Mix tot je een glad beslag hebt. Verdeel het beslag in de cakevorm. Zet de cakevorm in de oven. Bak de Oud Hollandse Cake & Koek ongeveer in 60 tot 70 minuten gaar. Haal de cake uit de vorm en laat de cake goed afkoelen met de koekbodem aan de onderkant. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat