Hamlapjes met Tomaten en Champignons in Wijnsaus

Hamlapjes met Tomaten en Champignons in Wijnsaus

Hamlapjes met Tomaten en Champignons in Wijnsaus
Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 hamlapjes, zout, peper, 250 gram champignons, 1 eetlepel bloem, 100 ml rode wijn, 4 tomaten, marjolein, 100 ml kookroom,

Aantal personen: 4

Hamlapjes met Tomaten en Champignons in Wijnsaus ingrediëntenBak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook bruin in hete boter. Voeg 2 in blokjes gesneden hamlapjes toe. Bestrooi met zout en peper. Bak de blokjes hamlappen bruin. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 eetlepel bloem toe. Roer even door. Voeg vervolgens 100 ml rode wijn toe. Roer even door. Voeg 4 in blokjes gesneden tomaten toe. Roer door. Breng op smaak met een beetje marjolein. Laat 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Voeg 100 ml kookroom toe. Laat de saus iets indikken. Lekker met gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

0
(113 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top