Oud Hollandse Cake & Koek van Koopmans

Oud Hollandse Cake & Koek van Koopmans

Oud Hollandse Cake & Koek van Koopmans

Heerlijk een extra dag vrij vandaag. Tijd om dan eindelijk eens het pak Koopmans Oud Hollandse cake & koek uit te proberen. Deze staat al even klaar, maar dan weer geen tijd en dan weer de ingrediënten vergeten mee te nemen. Maar voila. Dit is hem dan: nieuw van Koopmans de Oud Hollandse cake & koek.

Ingrediënten: 1 pak Koopmans Oud Hollandse Cake & Koek, 225 gram roomboter, 1 eetlepel water, 3 eieren,

ingredienten Oud Hollandse Cake & Koek van KoopmansVerwarm de oven voor op 160 graden. Zet het rooster iets onder het midden van de oven. Vet een cakevorm in en bestuif met bloem. Doe het zakje van de koekbodemmix met 75 gram roomboter en 1 eetlepel water. Meng met de mixer tot je koekkruimels hebt. Meng daarna met de hand verder tot je een goed samenhangend deeg hebt. Rol het deeg uit tot je een lap hebt van ongeveer 25 centimeter. Leg de deeglap in de ingevette cakevorm en druk het deeg plat. Maak vervolgens de cakemix. Mix 150 gram roomboter tot het zacht is. Voeg 3 eieren en de cakemix toe. Mix tot je een glad beslag hebt. Verdeel het beslag in de cakevorm. Zet de cakevorm in de oven. Bak de Oud Hollandse Cake & Koek ongeveer in 60 tot 70 minuten gaar. Haal de cake uit de vorm en laat de cake goed afkoelen met de koekbodem aan de onderkant. Smul ze!

0
(130 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top