Kip in Rode Wijnsaus (Coq au Vin)

Kip in Wijnsaus (Coq au Vin)
Ingrediënten: 2 kipfilets, zout, peper, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspijk, 1 ui, 1 wortel, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels bloem, 100 ml rode wijn, 300 ml bouillon, 1 klein blikje sperziebonen,

Aantal personen: 3

Snij 2 kipfilets in grote stukken. Bestrooi met zout en peper. Bak de kipfilet met 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna bruin is. Voeg 1 gesneden ui, 1 in plakjes gesneden wortel en 1 fijngehakt teentje knoflook toe. Bak 5 minuten mee. Voeg 2 eetlepels bloem toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens 100 ml rode wijn en ongeveer 300 ml bouillon toe (of zoveel tot je de gewenste dikte qua saus hebt). Laat het geheel 15 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg 1 blikje sperziebonen toe. Warm het geheel nog 5 minuten goed door. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat