Kip in Rode Wijnsaus (Coq au Vin)

Kip in Wijnsaus (Coq au Vin)
Ingrediënten: 2 kipfilets, zout, peper, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspijk, 1 ui, 1 wortel, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels bloem, 100 ml rode wijn, 300 ml bouillon, 1 klein blikje sperziebonen,

Aantal personen: 3

Snij 2 kipfilets in grote stukken. Bestrooi met zout en peper. Bak de kipfilet met 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna bruin is. Voeg 1 gesneden ui, 1 in plakjes gesneden wortel en 1 fijngehakt teentje knoflook toe. Bak 5 minuten mee. Voeg 2 eetlepels bloem toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens 100 ml rode wijn en ongeveer 300 ml bouillon toe (of zoveel tot je de gewenste dikte qua saus hebt). Laat het geheel 15 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg 1 blikje sperziebonen toe. Warm het geheel nog 5 minuten goed door. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel