Indische Rijsttafel

Indische Rijsttafel
Nasi Keboeli
Ingrediënten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, gekookte rijst (200 gram), Samasaya ketjap manis,

Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna knapperig is. Voeg 1 gesnipperde ui, 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de uien zacht zijn. Voeg ketoembar, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat naar smaak toe, bak kort mee. Voeg de koude rijst toe en roer goed door. Breng de nasi op smaak met ketjap manis. Warm het geheel goed op.

Gehaktballetjes in Ketjap-Tomatensaus
Ingrediënten: 250 gram gehakt, zout, peper, 1 eetlepel Samasaya ketjap manis, 1 sjalotje, 1 theelepel sambal, 1 blik tomaatblokjes, 3 eetlepels Samasaya ketjap manis, 1 eetlepel zoete chilisaus,

Meng 250 gram gehakt met zout, peper en 1 eetlepel ketjap manis. Draai er gehaktballetjes van. Bak in hete olie 1 gesnipperd sjalotje met 1 theelepel sambal tot het sjalotje zacht is. Voeg 1 blik tomaatblokjes met 3 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel zoete chilisaus toe. Roer goed door. Doe de gehaktballetjes in de saus en laat het in 20 minuten zachtjes pruttelen.

Ritja Ritja
Ingrediënten: 500 gram speklapjes, zout peper, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, serehpoeder, gemberpoeder, 1 blik tomaatblokjes, 1 bouillonblokje,

Bak 500 gram in blokjes gesneden speklapjes tot het knapperig is. Voeg 1 gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook, en 1 theelepel sambal toe. Bak mee tot de ui zacht is. Breng op smaak met serehpoeder en gemberpoeder. Voeg 1 blik tomaatblokjes toe. Verkruimel er een bouillonblokje boven. Laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen.

Nem Nuong
Ingrediënten: 250 gram gehakt, 3 bosuien, 1 teentje knoflook, zout, peper, 1 eetlepel vissaus,

Meng 250 gram gehakt met het wit van 3 fijngehakte bosuien, 1 fijngehakt teentje knoflook, zout, peper en 1 eetlepel vissaus. Maak er kleine worstjes van. Bak de gehaktworstjes rondom bruin in hete boter of op de hete gril.

Eet smakelijk!


2 reacties op “Indische Rijsttafel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel