Stoofvlees met Champignons en Wortel

Stoofvlees met Champignons en Wortel
Ingrediënten: 500 gram magere riblappen, zout, peper, kruidnagelpoeder, bloem, 1 ui, 1 eetlepel suiker, 1 wortel, 250 gram champignons, 1 blikje tomatenpuree, 1 flesje donker bier (Leffe dubbel), 1 bouillonblokje,

Aantal personen: 2

Bestrooi 500 gram in blokjes gesneden riplappen met zout, peper, kruidnagelpoeder en bloem. Bak de riblap-blokjes rondom bruin in hete boter en schep het daarna uit de pan. Bak vervolgens 1 in ringen gesneden ui met 1 eetlepel suiker in 10 minuten op middelhoog vuur tot het bruin is. Voeg 1 in plakjes gesneden wortel en 250 gram in kwarten gesneden champignons toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 blikje tomatenpuree en 1 flesje donker bier toe. Breng het even aan de kook. Verkruimel er een bouillonblokje boven en zet het vuur lager. Doe het vlees terug in de pan. Laat het geheel ongeveer 2 tot 2 1/2 uur op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Lekker met aardappelschijfjes. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat