Stoofvlees met Champignons en Wortel

Stoofvlees met Champignons en Wortel

Stoofvlees met Champignons en Wortel

Ingrediƫnten: 500 gram magere riblappen, zout, peper, kruidnagelpoeder, bloem, 1 ui, 1 eetlepel suiker, 1 wortel, 250 gram champignons, 1 blikje tomatenpuree, 1 flesje donker bier (Leffe dubbel), 1 bouillonblokje,

Aantal personen: 2

Bestrooi 500 gram in blokjes gesneden riplappen met zout, peper, kruidnagelpoeder en bloem. Bak de riblap-blokjes rondom bruin in hete boter en schep het daarna uit de pan. Bak vervolgens 1 in ringen gesneden ui met 1 eetlepel suiker in 10 minuten op middelhoog vuur tot het bruin is. Voeg 1 in plakjes gesneden wortel en 250 gram in kwarten gesneden champignons toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 blikje tomatenpuree en 1 flesje donker bier toe. Breng het even aan de kook. Verkruimel er een bouillonblokje boven en zet het vuur lager. Doe het vlees terug in de pan. Laat het geheel ongeveer 2 tot 2 1/2 uur op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Lekker met aardappelschijfjes. Eet smakelijk!

0
(176 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top