Nasi

Nasi
Soms heb je groente over die op moeten, vandaag daar een soort van nasi van gemaakt.

Ingrediënten: rijst, 200 gram sugarsnaps, 1 kipfilet, zout, peper, kerriepoeder, 1 ui, 100 gram blokjes ham 1/2 rode paprika, ketjap manis,

Kook van te voren rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Kook 200 gram sugarsnaps beetgaar, giet de sugarsnaps af en snij ze in de lengte in helften. Snij 1 kipfilet in blokjes. Wrijf het in met zout, peper en kerriepoeder. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui. Als de ui zacht is voeg dan de kipfilet en 100 gram blokjes ham toe. Als de kipfilet bruin is voeg je de sugarsnaps en 1/2 in blokjes gesneden rode paprika toe. Roerbak 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak dit kort mee. Voeg er naar smaak ketjap manis aan toe en warm het geheel goed door. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel