Nasi

Nasi
Soms heb je groente over die op moeten, vandaag daar een soort van nasi van gemaakt.

Ingrediƫnten: rijst, 200 gram sugarsnaps, 1 kipfilet, zout, peper, kerriepoeder, 1 ui, 100 gram blokjes ham 1/2 rode paprika, ketjap manis,

Kook van te voren rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Kook 200 gram sugarsnaps beetgaar, giet de sugarsnaps af en snij ze in de lengte in helften. Snij 1 kipfilet in blokjes. Wrijf het in met zout, peper en kerriepoeder. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui. Als de ui zacht is voeg dan de kipfilet en 100 gram blokjes ham toe. Als de kipfilet bruin is voeg je de sugarsnaps en 1/2 in blokjes gesneden rode paprika toe. Roerbak 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak dit kort mee. Voeg er naar smaak ketjap manis aan toe en warm het geheel goed door. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat