Hartig Taartje met Pinda’s

Hartig Taartje met Pinda's

Vandaag heeft Britt samen met Michel een hartig taartje gebrutseld uit een oude Tip, dit keer van het jaar 1991.

Ingrediënten: 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 prei, tijm, chilipoeder, 3 eieren, 4 eetlepels kookroom, zout, peper, 125 gram pindakaas, 1 eetlepel ketjap manis, 1 blik super-croissantdeeg, 75 gram pinda’s,

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in hete boter 1 in blokjes gesneden rode paprika, 1 in blokjes gesneden groene paprika en 1 in ringen gesneden prei ongeveer 3 minuten. Breng op smaak met tijm en wat chilipoeder. Klop ondertussen 3 eieren met 4 eetlepels kookroom, zout en peper. Voeg 125 gram pindakaas en 1 eetlepel ketjap manis toe en roer het goed door. Voeg vervolgens het paprika en prei mengsel toe. Vul 6 ingevette ovenschaaltjes met 1 vel supercroissantdeeg. Prik in de bodem gaatjes. Vul de ovenschaaltjes met het pindakaasmengsel. Hak 75 gram pinda’s grof en strooi dit over de ovenschaaltjes. Zet de ovenschaaltjes ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel