Hartig Taartje met Pinda’s

Hartig Taartje met Pinda's
Vandaag heeft Britt samen met Michel een hartig taartje gebrutseld uit een oude Tip, dit keer van het jaar 1991.

IngrediĆ«nten: 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 prei, tijm, chilipoeder, 3 eieren, 4 eetlepels kookroom, zout, peper, 125 gram pindakaas, 1 eetlepel ketjap manis, 1 blik super-croissantdeeg, 75 gram pinda’s,

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in hete boter 1 in blokjes gesneden rode paprika, 1 in blokjes gesneden groene paprika en 1 in ringen gesneden prei ongeveer 3 minuten. Breng op smaak met tijm en wat chilipoeder. Klop ondertussen 3 eieren met 4 eetlepels kookroom, zout en peper. Voeg 125 gram pindakaas en 1 eetlepel ketjap manis toe en roer het goed door. Voeg vervolgens het paprika en prei mengsel toe. Vul 6 ingevette ovenschaaltjes met 1 vel supercroissantdeeg. Prik in de bodem gaatjes. Vul de ovenschaaltjes met het pindakaasmengsel. Hak 75 gram pinda’s grof en stooi dit over de ovenschaaltjes. Zet de ovenschaaltjes ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat