Roomcake met Citrusstroop

Roomcake met Citrusstroop
Dit recept staat in het april nummer van delicious. en vroeg er om om gemaakt te worden. Een cake met slagroom is dan ook weer eens wat anders.

Ingrediƫnten: 3 eieren, 300 ml slagroom, 175 gram suiker, 1 citroen, 1 theelepel vanille aroma, 300 gram zelfrijzend bakmeel, 1 sinaasappel, 75 gram suiker,

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop 3 eiwitten tot zachte pieken. Klop 300 ml slagroom met 175 gram suiker en 1 theelepel vanille aroma lobbig. Voeg 300 gram zelfrijzend bakmeel en rasp van 1 citroen toe en spatel het luchtig door. Spatel vervolgens voorzichtig de eiwitten bij de room. Boter een springvorm van 20 cm in en bekleed het met bakpapier. Schep het beslag in de springvorm. Zet de springvorm ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak de citrusstroop door op een laag vuur de rasp en sap van 1 sinaasappel, de sap van 1 citroen en 75 gram suiker. Laat het 10 minuten op laag vuur staan.

Giet de citrusstroop over de warme cake! Smul ze!


2 reacties op “Roomcake met Citrusstroop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat