Speciale Varkensrollade met Champignon-Kaassaus

Speciale Varkensrollade met Champignon-Kaassaus
Ingrediƫnten: 1 varkensrollade, 250 gram kastanjechampignons, 100 ml water, 1/2 blokje runderbouillon, 250 ml kookroom, 100 gram geraspte kaas, ham, kaas,

Bak een varkensrollade van ongeveer 1 kilo rondom bruin in hete boter. Blus het met water en laat het in een uur gaar worden. Bak ondertussen in hete boter 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons. Als het zacht is blus je het met 100 ml water en doe je er 1/2 blokje runderbouillon bij. Los al roerend het bouillonblokje op. Voeg dan 250 ml kookroom toe en breng het kort aan de kook. Roer er van het vuur af 100 gram geraspte kaas door. Haal het netje van de varkensrollade af en leg om en om een plak rollade, plakje ham, plakje kaas in een vuurvaste ovenschaal. Giet de champignon-kaassaus erover en zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 175 graden (hetelucht) voor ongeveer 30 minuten. Prima als hoofdgerecht tijdens de feestdagen! Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


0 reacties op “Speciale Varkensrollade met Champignon-Kaassaus

  1. Voor een paar weken terug maakte je ook deze rollade, maar toen bakte je hem eerst even aan, sneed hem in plakken en deed hem toen met ham en kaas en saus in de oven. Dit keer bak je hem eerst gaar en doet hem dan in de oven. Welk recept is je het beste bevallen, ik wil dit n.l. maken met de kerst.

  2. Dit recept is beter dan het andere recept. Nu weet je zeker dat de rollade echt gaar is. Als je nu tijdens het snijden merkt dat de rollade nog iets rauw is zet je hem zo’n 30 minuten in de oven. Is de rollade echt goed gaar dan is het een kwestie van het smelten van de kaas en dan is de oventijd een stukje korter.

    Gr. Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaatLekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour