Boerenkool met Worst

Boerenkool met Worst

Boerenkool met Worst

Koud buiten, aan de wandel, reizend in de trein en fietsend met mijn kerstpakket (een chocolade kerstpakket!). Daar hoort gewoon ouderwetse boerenkool met worst en jus bij.

Ingrediënten: 750 gram aardappels. 450 gram boerenkool, boter, melk,

Gewoon ongeveer 750 gram kruimige en geschilde aardappels koken, leg er tijdens het koken een rookworst boven. Bak in boter 450 gram diepvries boerenkool tot het ontdooit is (verse boerenkool van het land kan nu ook, de vorst is er over heen gaan en dan is qua smaak veel lekkerder!). Als de aardappels gaar zijn giet je het af. Doe bij de aardappels een klontje boter en een scheutje melk en stamp het fijn. Doe de boerenkool erbij en stamp het nog goed door elkaar. De jus komt uit een pakje (schandalig). Dat betekent dus wat boter smelten, water erbij, zakje erbij, even laten koken en goed roeren. Serveer met de rookworst en een kuiltje met jus. Eet Smakelijk!

0
(45 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top