Hollandse Kipstoofpot met Bier

Hollandse Kipstoofpot met Bier
Ingrediƫnten: 2 kipfilets, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 prei, 1 wortel, 1 flesje bier, 125 ml kookroom, zout, peper, 250 gram kastanjechampignons, peterselie,

Bak in de hete boter 2 kipfilets (of 3, 4 ligt er aan met hoeveel personen je bent) om en om bruin. Neem ze uit de pan en bak in het achtergebleven vet 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Als de ontbijtspek knapperig is dan doe je er 1 in ringen gesneden prei en 1 in plakjes gesneden wortel bij en dit bak je een minuut of 5 mee. Voeg er dan 1 flesje bier (330 ml) en 125 ml kookroom aan toe en breng het geheel aan de kook. Breng de kipfilets op smaak met zout en peper en leg ze terug in de pan. Zet het vuur lager en laat het met de deksel op de pan 45 minuten pruttelen. Na 35 minuten doe je er 250 gram in kwarten gesneden kastanjechampignons en naar smaak peterselie bij. Neem de kipfilets uit de pan (houd het warm onder aluminiumfolie) en zet het vuur hoger en laat de saus indikken, dit duurt een minuut of 5. De maaltijd is dan klaar omgeserveerd te worden. Lekker met aardappeltjes. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat