Hollandse Kipstoofpot met Bier

Hollandse Kipstoofpot met Bier

Ingrediënten: 2 kipfilets, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 prei, 1 wortel, 1 flesje bier, 125 ml kookroom, zout, peper, 250 gram kastanjechampignons, peterselie,

Bak in de hete boter 2 kipfilets (of 3, 4 ligt er aan met hoeveel personen je bent) om en om bruin. Neem ze uit de pan en bak in het achtergebleven vet 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Als de ontbijtspek knapperig is dan doe je er 1 in ringen gesneden prei en 1 in plakjes gesneden wortel bij en dit bak je een minuut of 5 mee. Voeg er dan 1 flesje bier (330 ml) en 125 ml kookroom aan toe en breng het geheel aan de kook. Breng de kipfilets op smaak met zout en peper en leg ze terug in de pan. Zet het vuur lager en laat het met de deksel op de pan 45 minuten pruttelen. Na 35 minuten doe je er 250 gram in kwarten gesneden kastanjechampignons en naar smaak peterselie bij. Neem de kipfilets uit de pan (houd het warm onder aluminiumfolie) en zet het vuur hoger en laat de saus indikken, dit duurt een minuut of 5. De maaltijd is dan klaar om geserveerd te worden. Lekker met aardappeltjes. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel