Champignonsoep

Champignonsoep
Ingrediënten: 1 ui, 250 gram kastanjechampignons, 20 gram bloem, 2 bouillonblokjes, 1 1/2 liter water, zout, peper, 125 ml slagroom, 125 ml melk, peterselie,

Bak in een grote pan met hete olie 1 fijngesnipperde ui glazig, voeg hierbij 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons. Bak dit mee tot de champignons al het vocht hebben opgenomen. Roer er 20 gram bloem door en verkruimel er 2 bouillonblokjes over. Giet er nu 1 1/2 liter water bij. Laat het nu zachtjes koken voor ongeveer 15 minuten. Breng het op smaak met zout en peper. Als laatste voeg je er 125 ml slagroom en 125 ml melk door en een beetje peterselie. Warm het nog goed door. Serveer de soep met warm stokbrood. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat