Champignonsoep

Champignonsoep

Ingrediënten: 1 ui, 250 gram kastanjechampignons, 20 gram bloem, 2 bouillonblokjes, 1 1/2 liter water, zout, peper, 125 ml slagroom, 125 ml melk, peterselie,

Bak in een grote pan met hete olie 1 fijngesnipperde ui glazig, voeg hierbij 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons. Bak dit mee tot de champignons al het vocht hebben opgenomen. Roer er 20 gram bloem door en verkruimel er 2 bouillonblokjes over. Giet er nu 1 1/2 liter water bij. Laat het nu zachtjes koken voor ongeveer 15 minuten. Breng het op smaak met zout en peper. Als laatste voeg je er 125 ml slagroom en 125 ml melk door en een beetje peterselie. Warm het nog goed door. Serveer de soep met warm stokbrood. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel