Champignonsoep

Champignonsoep

Champignonsoep

Ingrediënten: 1 ui, 250 gram kastanjechampignons, 20 gram bloem, 2 bouillonblokjes, 1 1/2 liter water, zout, peper, 125 ml slagroom, 125 ml melk, peterselie,

Bak in een grote pan met hete olie 1 fijngesnipperde ui glazig, voeg hierbij 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons. Bak dit mee tot de champignons al het vocht hebben opgenomen. Roer er 20 gram bloem door en verkruimel er 2 bouillonblokjes over. Giet er nu 1 1/2 liter water bij. Laat het nu zachtjes koken voor ongeveer 15 minuten. Breng het op smaak met zout en peper. Als laatste voeg je er 125 ml slagroom en 125 ml melk door en een beetje peterselie. Warm het nog goed door. Serveer de soep met warm stokbrood. Eet smakelijk!

0
(31 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top