Duo Cake

Duo Cake Duo Cake
Ingrediënten: 200 gram boter, 4 eieren, 200 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 100 gram bloem, 100 gram zelfrijzend bakmeel, cacaopoeder,

Doe 200 gram boter (in stukjes) in een kom, doe hierbij 4 eieren en mix dit eventjes. Doe er dan 200 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker bij. Weer even mixen en dan als laatste 100 gram bloem en 100 gram zelfrijzend bakmeel er door mixen. Als alles goed gemengd is doe je de eerste helft in een ingevette cake vorm (ik gebruik altijd een siliconenvorm die ik ook invet en bebloem dan gaat de cake er makkelijker uit) Door de ander helft doe je nog een flinke lepel cacaopoeder. Dit gaat natuurlijk ook in de vorm. Dit kan dan in een voorverwarmde oven op 175 graden voor ongeveer 60 tot 70 minuten. Je kan altijd met een sateprikker of een breinaald in de cake prikken om te zien of de cake klaar is. Als de sateprikker of breinaald er schoon uitkomt is de cake klaar!


12 reacties op “Duo Cake

  1. ik begrijp hier iets niet moet ik nou de deeg in tweeen snijen en daarna de chocolade erop strooien ,aan beide helften off… gewoon de hele deeg.

  2. Wat jij wil, het is allemaal een kwestie van proberen. Bovenstaande zijn alleen maar tips/ ingredienten die ik zelf lekker vind. Je kan echt van alles door een cakebeslag doen… dus ook stukjes chocolade.

  3. hmm hallo allemaal, ik ben selini, en ik wou vragen of iemand nog meer iets weet over cake bakken. en dat die het hier op dit website kan zetten. alvast thnks:D

  4. Hoe krijg ik dan een deel bruin en een deel geel . Moet ik dan een scheiding maken met iets in de bakpan.

    heb nooit echt dit soort cake gebakken . bakken mislukt altijd bij mij .Gaarne u medewerking in deze aub.
    groetjes mila

    • Eigenlijk doe je eerst de helft van het beslag wat nog licht is in de cakevorm. Daarna doe je in de rest van het beslag cacaopoeder en dat verdeel je voorzichtig over het beslag wat al in de cakevorm zit. Je moet er dan natuurlijk niet door roeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat