Duo Cake

Duo Cake

Duo Cake
Duo Cake

Ingrediënten: 200 gram boter, 4 eieren, 200 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 100 gram bloem, 100 gram zelfrijzend bakmeel, cacaopoeder,

Doe 200 gram boter (in stukjes) in een kom, doe hierbij 4 eieren en mix dit eventjes. Doe er dan 200 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker bij. Weer even mixen en dan als laatste 100 gram bloem en 100 gram zelfrijzend bakmeel er door mixen. Als alles goed gemengd is doe je de eerste helft in een ingevette cake vorm (ik gebruik altijd een siliconenvorm die ik ook invet en bebloem dan gaat de cake er makkelijker uit) Door de ander helft doe je nog een flinke lepel cacaopoeder. Dit gaat natuurlijk ook in de vorm. Dit kan dan in een voorverwarmde oven op 175 graden voor ongeveer 60 tot 70 minuten. Je kan altijd met een sateprikker of een breinaald in de cake prikken om te zien of de cake klaar is. Als de sateprikker of breinaald er schoon uitkomt is de cake klaar!

0
(503 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

12 thoughts on “Duo Cake

  1. Hoe krijg ik dan een deel bruin en een deel geel . Moet ik dan een scheiding maken met iets in de bakpan.

    heb nooit echt dit soort cake gebakken . bakken mislukt altijd bij mij .Gaarne u medewerking in deze aub.
    groetjes mila

    1. Eigenlijk doe je eerst de helft van het beslag wat nog licht is in de cakevorm. Daarna doe je in de rest van het beslag cacaopoeder en dat verdeel je voorzichtig over het beslag wat al in de cakevorm zit. Je moet er dan natuurlijk niet door roeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top