Bloemkool met ham-champignonsaus

Bloemkool met ham-champignonsaus

Bloemkool met ham-champignonsaus

Ingrediënten: 1 bloemkool, zout, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 250 gram blokjes ham , 200 gram champignons, geraspte belegen kaas,

Kook de bloemkool in water met wat zout. Maak een roux met 50 gram boter en 50 gram bloem, doe dit in een steelpannetje en smelt dit, doe daarna beetje bij beetje 500 ml melk erbij. Goed roeren tot het een gladpapje word. Bak in wat olie 250 gram hamblokjes met 200 gram plakjes champignons. Vet ondertussen een ovenschaal in. Doe in de ovenschaal de goed uitgelekte bloemkool, doe daarna de ham-champignonblokjes erover en dan de roux. Strooi over het geheel nog wat geraspte belegen kaas en wat paneermeel. Lekker met aardappeltjes

0
(59 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top