Citroen-Appeltaart

Citroen-Appeltaart Punt Citroen-Appeltaart

Ingrediënten: 4 appels, 2 citroenen, 300 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eieren, 100 gram boter, 150 ml melk, 1 zakje bakpoeder, 5 eetlepels bloem,

Schil 4 appels en snij de appels in dunne plakjes. Rasp de schil van 2 citroenen. Meng 300 gram suiker, een zakje vanillesuiker met 2 eieren. Schenk er langzaam 100 gram gesmolten boter en 150 ml melk bij. Voeg een zakje bakpoeder, 5 grote eetlepels bloem en de rasp van de citroenen. Meng dit goed. Voeg 3/4 deel van de appels erbij en spatel het door het beslag. Doe op de bodem van een taartvorm bakpapier. Vet dit goed in met boter.Schep het beslag in de taartvorm. Leg de overgebleven appelschijfjes erop. Bestrooi het met wat suiker. Zet de taartvorm ongeveer een uur in de voorverwarmde oven op 150 graden. Laat de taart goed afkoelen in de vorm. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel