Citroen-Appeltaart

Citroen-Appeltaart Punt Citroen-Appeltaart
Ingrediƫnten: 4 appels, 2 citroenen, 300 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eieren, 100 gram boter, 150 ml melk, 1 zakje bakpoeder, 5 eetlepels bloem,

Schil 4 appels en snij de appels in dunne plakjes. Rasp de schil van 2 citroenen. Meng 300 gram suiker, een zakje vanillesuiker met 2 eieren. Schenk er langzaam 100 gram gesmolten boter en 150 ml melk bij. Voeg een zakje bakpoeder, 5 grote eetlepels bloem en de rasp van de citroenen. Meng dit goed. Voeg 3/4 deel van de appels erbij en spatel het door het beslag. Doe op de bodem van een taartvorm bakpapier. Vet dit goed in met boter.Schep het beslag in de taartvorm. Leg de overgebleven appelschijfjes erop. Bestrooi het met wat suiker. Zet de taartvorm ongeveer een uur in de voorverwarmde oven op 150 graden. Laat de taart goed afkoelen in de vorm. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat