Chocoladekoekjes

Chocoladekoekjes

Ingrediënten: 125 gram boter, 100 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 ei, 125 gram bloem, 2 eetlepels cacaopoeder, 75 gram pure chocolade, 50 gram witte chocolade,

Klop 125 gram zachte boter (boter op kamertemperatuur), 100 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker met een ei tot een luchtig mengsel. Voeg 125 gram bloem, 2 eetlepels cacaopoeder en een snufje zout toe, en spatel het geheel tot een glad deeg. Rasp 75 gram pure chocolade en 50 gram witte chocolade en meng dit door het deeg. Vet een bakplaat in. Schep er met een lepel kleine bergjes op. Hou genoeg ruimte want de bergjes worden snel platter en vloeien als het ware uit) Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 10 minuutjes en laat ze dan ongeveer een half uur afkoelen in de oven terwijl de oven uitstaat. Daarna kunnen de koekjes uit de oven om verder af te koelen en natuurlijk om op te eten.


0 reacties op “Chocoladekoekjes

  1. Mag ik even kwijt dat ik de koek die vanmorgen werd gepresenteerd door Michel, heel erg lekker was. Ik kan er haast niet vanaf blijven. Heerlijk, Anja en Brit bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel