Kip met Cashewnoten

Kip met Cashewnoten

Kip met Cashewnoten

Ingrediënten: 10 eetlepels ketjap manis, 10 eetlepels witte wijn, 1 eetlepel maïzena, 1 theelepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, 1 teentje knoflook, 1 kipfilet, mie, zout, 1 prei, 1 rode paprika, 250 gram champignons, 100 gram cashewnoten,

Maak ‘s ochtends alvast de marinade. Doe 10 eetlepels ketjap manis en dezelfde hoeveelheid witte wijn in een kom. Doe hierbij een eetlepel maïzena, een theelepel sambal en een theelepel gemberpoeder. Pers er ook een teentje knoflook erboven uit. Even goed roeren. Snijd de kipfilet in stukjes en doe dit in de marinade. Doe de deksel op de kom en laat het bv een middag in de koelkast staan (Een kwartier om te marineren is ook voldoende, maar hoe langer hoe lekkerder!) Als je dan gaat koken, laat je de kipfilet uitlekken in een zeef, en vang de marinade op in een kommetje. Maak de mie klaar in kokend water met wat zout. Verhit in de wok olie en bak hierin de gemarineerde kip om en om. Doe hierbij dan een fijngesneden prei, een in reepjes gesneden rode paprika en 250 gram in plakjes gesneden champignons. Even goed roerbakken tot de champignons al hun vocht verloren hebben. Doe dan de marinade erdoor en laat het eventjes op zacht vuur pruttelen tot de mie klaar is. Als de mie klaar is kan dat door het kipmengsel geroerd worden, als laatste doe je er ongeveer 100 gram ongezouten cashewnoten door. Eet smakelijk!

0
(21 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top