Lust Food & Wine in Veenendaal

Lust Food & Wine in Veenendaal Lust Food & Wine in Veenendaal
Zomaar ergens gaan eten, heerlijk. Vandaag hebben we dat ook gedaan en kwamen we terecht bij Lust Food & Wine op de markt in Veenendaal. Dit restaurant kende ik nog niet, het is dan ook vrij nieuw, zo’n 16 maanden bestaat dit restaurant hoorde ik tijdens het afrekenen. Het kreeg op verschillende recensiesites goede recensies dus dat moet ik wel proberen. We hadden zelfs geluk, een 5-gangendiner kostte slechts 25 euro en het was het dubbel en dwars waard. Zo lekker heb ik gegeten. Kijk maar even mee.

Het aperitief waarmee we starten was rijstpapier met kummel en sesamzaad met een dipje van yoghurt met kerrie en ras-el-hanout. Daarna kwam het broodmandje met licht gezouten boter gepresenteerd op een steen (hier heb ik geen foto van) en vervolgens de eerste gang. De eerste gang was een spinaziepuree met piccalilly, gruyère kaas en zwarte knoflook.

Lust Food & Wine in Veenendaal Lust Food & Wine in Veenendaal
Gang nummer 2 was een bloemkoolsoepje gemaakt met kokosmelk en iets citroenachtigs met een aparte naam (dat ben ik alweer vergeten). Gang nummer 3 was de gang met vis, daar zijn we niet zo heel gek op, maar dit was lekker. Het was een heekfilet met tomaat, tomatensaus en ‘koffiedipjes’.

Lust Food & Wine in Veenendaal Lust Food & Wine in Veenendaal
Gang 4, het hoofdgerecht, kalfslende met bataat (zoete aardappel) en wat andere groenten. Echt heel mals vlees. De laatste gang, gang nummer 5, liet even op zich wachten maar het was dan inmiddels ook erg druk geworden, was het toetje. Kersenijs, met vanille, walnoot een schuimpje en chocoladekrokantje.

Nou je ziet wel, we hebben echt heel lekker gegeten. Heerlijk dus zo’n laatste minuut beslissing om juist bij Lust te gaan eten. De prijs van dit menu was overigens slechts 25 euro, dit zal een speciale actie zijn geweest, maar het was het echt dubbel en dwars waard. Kortom ben je in Veenendaal, ga hier zeker een hapje eten. Even bellen van te voren kan overigens wel slim zijn.

Lust Food & Wine
Markt 7
3901 DM Veenendaal
Tel: 0318-725071


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat