Pannenkoeken bij Brinks Zeddam

Pannenkoeken bij Brinks Zeddam

Pannenkoeken bij Brinks Zeddam okonomiyaki
De eerste avond van onze vakantie dat we buiten de deur gingen eten. Lekker ‘s avonds uiteten gaan hadden meer mensen bedacht. Het eerste restaurant wat we probeerden was helemaal vol. Bij Brinks pannenkoeken waren er ook geen lage tafels meer beschikbaar, maar nog wel twee hoge tafels. Ook goed, we klimmen wel op de stoelen. In ieder geval het werden dus pannenkoeken vandaag. Brinks is bekend om de frikandel speciaal pannenkoek, maar die hebben we beide niet genomen. Ik koos voor de okonomiyaki, een Japanse streetfood pannenkoek. Toen deze aan tafel werd gebracht had ik wel zoiets van wat is dit…. het was namelijk een bewegende pannenkoek, dat zie je helemaal onderin in het filmpje.

De okonomiyaki is een pannenkoek gevuld met spitskool, bosui en spek. Over de pannenkoek een Japanse mayonaise, een speciale yakatorisaus en katsuobushi (hele dunne tonijnflakes). Door de warmte van de pannenkoek gingen de tonijnflakes dus bewegen.

Pannenkoeken bij Brinks Zeddam pulled chicken
Michel koos voor een pannenkoek pulled chicken. Deze pannenkoek was belegd met pulled chicken, een sweet bbq saus, pickles relisch en rauwkost.

Pannenkoeken bij Brinks Zeddam dame blanche
Een toetje mocht niet ontbreken. Op de kaart stond een dame blanche, dat kon ik niet laten staan natuurlijk. Het werd gepresenteerd in dit glas met brownie-crumble op de bodem en dan roomijs, slagroom en chocoladesaus. Heerlijk.

Pannenkoeken bij Brinks Zeddam toffee merengue
Michel nam de toffee merengue. Net als de dame blanche werd dit ook gepresenteerd in een groot glas. Het was een mix van toffee merengue en karamelsaus. De okonomiyaki vond ik verrassend lekker, je denkt dat het naar vis gaat smaken, maar dat is totaal niet het geval. Dat is de umami van de tonijnflakes kennelijk. Ook de pulled chicken pannenkoek was lekker, zoals een pannenkoek hoort te zijn. In ieder geval we hebben heerlijk gegeten!

Pannenkoeken bij Brinks Zeddam bewegende okonomiyaki
Bewegende Japanse pannenkoek okonomiyaki

Brinks Pannenkoeken
Bovendorpsstraat 7
7038 CH Zeddam

0
(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top