Il Tonno Rosso – Zeddam

Il Tonno Rosso – Zeddam

Il Tonno Rosso Zeddam amuse arancini rijstballetje rijstballetje
Bij dit restaurant wilden we gisteren al eten. Toen waren we er op de bonnefooi er naar toegegaan, maar waren er geen tafeltjes meer. Vanochtend hadden we daarom al gereserveerd voor ons drie. Lekker een Italiaans verjaardagsdiner.

Voordat we begonnen aan het voorgerecht kregen we eerst een amuse. Dit was arancini, gefrituurde rijstballetjes van risottorijst gevuld met mozzarella.

Il Tonno Rosso Zeddam carpaccio di manzo - carpaccio rundvlees
Qua voorgerecht waren Michel en ik eensgezind. Beide namen we de carpaccio di manzo, dat is een carpaccio rundvlees op zijn Nederlands. Dit was een hele verse carpaccio met een frisse citroenolie.

Il Tonno Rosso Zeddam carpaccio di tonno - carpaccio tonijn
Britt koos ook voor een carpaccio, maar dan de carpaccio di tonno, een carpaccio van tonijn. Ook supervers.

Il Tonno Rosso Zeddam risotto funghi
Zelf had ik zin in risotto, eens kijken hoe dat smaakt van een Italiaan. Het werd de risotto funghi. Het was een prima risotto. Maar al zeg ik zelf, ik kan ook eigenlijk best wel een hele goeie risotto koken als ik wil en de goede ingrediënten in huis heb.

Il Tonno Rosso Zeddam pizza daniela
Michel nam de pizza Daniela. Deze pizza was belegd met ham, salami, spek, champignons en ui. Een super lekkere pizza, alleen de randjes waren wat aan de harde kant. Lastig om, zelfs met een scherp pizzames, door te komen.

Il Tonno Rosso Zeddam spaghetti carbonara
Britt wilde wel een spaghetti carbonara van een Italiaan proberen. Zij kreeg dan ook een echte carbonara met een romige saus van eieren, en ook met guanciale, een Italiaans wangspek, en Parmezaanse kaas.

Il Tonno Rosso Zeddam tiramisu
Over het dessert waren Britt en ik weer eensgezind. Beide kozen we voor de huisgemaakte tiramisu. Deze tiramisu had een straffe koffiesmaak. Het was uiteraard wel lekker.

Il Tonno Rosso Zeddam croqante - witte chocoladebol met witte chocolademousse
Michel koos voor het gerecht wat buiten de kaart om was. Dit was de ‘croquante’. Hij kon kiezen uit een gewone chocolade-variant of de witte chocolade-variant. Hij koos natuurlijk voor de laatste. Dit was een chocoladebol van witte chocolade gevuld met witte chocolademousse.

Het was een lekker, gezellig verjaardagsdiner!

Il Tonno Rosso
Kilderseweg 17
7038 EH Zeddam

0
(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top