Gemarmerde Cake

Gemarmerde Cake
Ingrediënten: 250 gram boter, 4 eieren, 250 gram bloem, 125 gram suiker, 125 gram donkere basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 4 eetlepels cacaopoeder, 1 theelepel bicarbonaat (of bakpoeder), 100 gram pure chocolade,

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).Maak voor de cake 2 soorten beslag klaar, het gewone beslag en het chocolade beslag. Het gewone beslag maak je als volgt. Mix 125 gram boter met 125 gram suiker tot een smeuïge massa. Voeg een voor een 2 eieren toe en mix tot het beslag bleek wordt. Voeg vervolgens 125 gram bloem en 1 zakje vanillesuiker toe en mix tot je een luchtig beslag krijgt.

Voor het chocoladebeslag ga je als volgt te werk. Mix 125 gram boter met 125 gram donkere basterdsuiker tot het een smeuïge massa wordt. Voeg een voor een 2 eieren toe en mix tot het beslag lichter wordt. Voeg vervolgens 125 gram bloem, 4 flinke eetlepels cacaopoeder, 1 theelepel bicarbonaat of bakpoeder en 100 gram in kleine stukjes gehakte pure chocolade toe. Mix tot een goed beslag.

Beboter en bebloem een cakevorm. Schep eerst een laag van het gewone beslag in de vorm, dan een laag chocoladebeslag, weer een laag gewoon beslag en als laatste het chocoladebeslag. Ga met een mes voorzichtig zigzaggend door het beslag. Zet de cakevorm ongeveer 80 minuten in de voorverwarmde oven. Check altijd met een sateprikker of breinaald of de cake gaar is. Zit er aan de sateprikker of breinaald nog beslag dan moet de cake nog wat langer in de oven blijven. Laat de cake even afkoelen in het blik en laat hem vervolgens verder afkoelen op een bord. Smul ze!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat