Zoetzuur Varkensvlees

Zoetzuur Varkensvlees

Zoetzuur Varkensvlees

Ingrediënten: rijst, 250 gram nasivlees, 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel rijstwijn, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 1 ui, 1 gele paprika, 1 groene paprika, 3 augurken, 5 eetlepels water, 1 eetlepel rijstazijn, 5 eetlepels tomatenketchup, zout, peper,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Marineer 250 gram nasivlees met 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel rijstwijn en 1 eetlepel donkere basterdsuiker. Laat dit minstens 15 minuten marineren. Bak in hete olie het gemarineerde nasivlees tot het bruin is en schep het uit de pan. Bak in de achtergebleven olie 1 gesnipperde ui, 1 gesneden groene paprika, 1 gesneden gele paprika en 3 gesneden augurken. Roerbak dit ongeveer een minuut of 2. Voeg 5 eetlepels water, 1 eetlepel rijstazijn en 5 eetlepels tomatenketchup toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Laat het geheel 20 minuten op laag vuur pruttelen. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0
(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top